Mojnutricionista

Redukciona Dijeta

 

PRINCIP  IZRADE " REDUKCIONA DIJETA "

 

Ukazivanje na problem nepravilnih dijeta

U časopisima, na internetu postoji veliki broj tzv. brzih dijeta koje se karakterišu veoma niskom energetskom vrednošću uz veoma sužen izbor namirnica (tek nekoliko namerinica je zastupljeno u kompletnoj dijeteti).

Tačno je da takve dijete vode gubljenju kilograma ali  veoma pogubno deluju na organizam dovodeći do poremećaja krvne slike i biohemijskih analiza krvi sto se manifestuje sledećim simptomima: malaksalost, vrtoglavica, konstantan umor, skonost infekcijama usled pada imuniteta, izostanak menstrualnog ciklusa  , pa čak i različita obolenja organa(npr. bubrega , jetre).

Osobe koje su na ovakvim dijetama vrlo brzo odustaju  zbog veoma monotonog  režima ishrane i zbog lošeg subjektivnog osećaja(npr. umor i  malaksalost kao prvi simptom), vraćajući se uobičajenoj nekotrolisanoj ishrani i pritom dobijajući i vise kilograma nego sto su izgubili dok su bili na tzv. brzoj dijeti.

Poštovanje principa pravilne ishrane iako ste na redukcionoj dijeti

  Kao dijeteticar – nutricionista izradu plana redukcione ishrane temeljim na principima  pravilne ishrane uz  kontrolisanu redukciu ukupne kaloriske vrednosti  koja vodi gubitku kilograma uz očuvanje zdravstvenog stanja osobe.

Raznovrsnost

To podrazumeva da prilikom izrade jelovnika kombinujem sve grupe namirnica:

•           Žitarice i proizvodi od žitarica

•           Mleko i mlečni proizvodi

•           Meso , riba , jaja kao i njihovi proizvodi

•           Vidljiva ulja i masti 

•           Povrće 

•           Voće  i vrlo ograničeno

•           Prosti sećeri(slatkiši)

Snabdevenost svim bitnim hranljivim materijama

Na ovaj način ishrana je veoma raznovrsna i sadrži sve gradivne , enrgetske i zaštitne hranljive materije neophodne za pravilno funkcionisanje organizma, a pored toga nije monotona(dosadna) zastupljena su vrlo interesantna i ukusna jela a pritom veoma praktična.

Na ovaj način iako ste na REDUKCIONOJ DIJETI Vi će te uneti više vitamina i minerala nego osobe na uobičajenoj neizbalansiranoj ishrani u kojoj preovladjuje brza hrana , slatkiši , masna hrana i rafinisani sastojci hrane.

Optimizovane kolicine za svaku namirnicu

Kompletan plan redukcione dijete zasniva se na optimalnim količinama koje su tačno propisane za svaku namirnicu pojedinačno, a namirnice su grupisane prema preporučenim obrocima u zavisnosti od recapture jela.

Optimizovan broj obroka u skladu sa dnevnim aktivnostima

Broj i vreme uzimanja obroka se uskladjuje sa mogucnostima same osobe (individualni nivo ) , 4 – 6 oboka dnevno je najoptimalnije jer se na taj način podstiče metabolizam na sagorevanje masti i unosi se tek toliko enregije koliko je organizmu u tom momentu potrebno( npr. Sledecih 3-4 sata) nakn čega dolazi sledeći obrok.

Pravilna selekcija namirnica u okviru svake grupe

Izbor namirnica se vrši po principu dijetalnih jela i svaka namirnica se može koristiti u toku dijete ali u količini koja je propisana i usklađena sa dnevnom energetskom vrednošću.

Svaka osoba može da izrazi želju za određenom namirnicom međutim količinu optimalno odredjujem, naravno ukoliko je osoba alergična na neku namirnicu ili je ne voli jednostavno je neću koristiti u toku izrade jelovnika.

Prakticnost programa ishrane

Kompletan plan ishrane se uskladjuje sa mogućnostima osobe da ge sprovede u delo , mora biti praktičan.Obroci se uskladjuju sa aktivnostima osobe, organizuju se specificni obroci za posao, specifican obrok pre aktivnosti ili nakon treninga i sl. Obroci se lako spremaju i nisu potrebne nikakve kulinarske sposobnosti da bi ste spremili obrok.

Trajanje programa ishrane i pracenje tokom sporovodjenja

Dijeta se sastoji iz sedam različitih dana koji se sprovode u 4 ciklusa nakon toga se radi korekcija u skladu sa reakcijom samog organizma(npr smanjuje se enr. vrednost, menjaju se odredjeni obroci itd). Za tih 4 do 5 nedelja osoba ima moju apsolutnu podršku i pomoć(kontinuirano pracenje).

Precizno definisanje naziva namirnice

Svaka namirnica se tačno definise imenom i nikad nece biti napisano neodredjen naziv npr. Riba vec tacan naziv koja riba zbog velike varijacije u sastavu i da bi se izbegla nesvesna greska tokom sprovodjenja programa ishrane.

Saveti i sugestije da bi se sa lakocom sproveo program redukcione dijete

U programu se nalazi pored namirnica i optimalnih kolicina saveti za organizaciju i pripremu obroka, recepture i sugestije o nacinu pripreme jela kako bi bilo sto ukusnije i kao bi se sacuvali vazni sastojci koji pozitivno uticu na zdravlje, zatim sugestije oko nabavke namirnica , svaka specificnana namirnice je definisana slikom i mestom nabavke.

 Broj izgubljenih kilograma

Vrlo je relativno koliko cete izgubiti kilograma u prvom ciklusu dijete ali uvek izlazim u susret klijentima i definisem najnizu optimalnu kalorisku vrednost kako bi ubrzali gubitak kilograma i izvukli maksimum izgubljenih kilograma za tu osobu.

Ukoliko ste dosledni programu ishrane garantujem maksimalni gubitak kilograma.


 Cena za ONLINE izradu jelovnika iznosi ....... 3000 din.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Postoji mogućnost zakazivanja sastanka

( pregled+ izrada redukcione dijete+ praćenje 5 nedelja + gratis korekcija) ......  4000 din.

KONTAKT:

Vladimir Vujović(nutricionista)

mail;  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

mob;  064/ 68 25 686

 


  

Diet Fit ovsena kaša- nutricionista

DIET FIT OVSENE KAŠE

 

Kome se preporučuje i u koje vreme?

Ovsene kaše se preporučuju u ishrani zbog visokog sadržaja biljnih vlakana,

kompleksnih ugljenih hidrata i prisustva važnih mikroelemenata. Ovsene kaše predstavljaju idealan obrok za početak dana. Njihovo bogatstvo vlakna utiče na duži osećaj sitosti, tako što poboljšava varenje, usporava povećanje nivo i odžava normalan nivo šećera u krvi, pa se  mogu preporučiti osobama sa dijabetesom. 

Opširnije: Diet Fit ovsena kaša- nutricionista

1.   


 

  2.     


 3.  


 4.  

 

     

1.   

        www.atpsport.comSVE SUPLEMENTE MOŽETE SA POPUSTOM NABAVITI NA 064/ 68 25 686
GRATIS SAVET O PRAVILNOM KORIŠĆENJU.